U ljekarni čuo da umirovljenici kupuju lijekove na dug, ono što je učinio rastopilo je mnoga srca

U ljekarni čuo da umirovljenici kupuju lijekove na dug, ono što je učinio rastopilo je mnoga srca

Facebookom kruži priča o dobročinstvu jednoga mladića iz Maglaja u Bosni i Hercegovini koji je učinio nevjerojatno djelo kada je čuo da umirovljenici u ljekarni kupuju na dug do mirovine.

Naime, Aldin Kajmaković objavio je kako je otišao u ljekarnu kada je iz nje izlazio jedan stariji čovjek koji je ponavljao ‘3 x 2 tablete i 8,70 maraka’. Ponavljao si je to u bradu kako ne bi zaboravio koliko tableta treba piti, ali i koliko košta lijek koji će platiti tek na mirovini. – Zadesi se tu osoba koja upita prodavačicu: ‘Je li djed pitao može li do mirovine pa da tad plati ili može li mu terapija biti do mirovine’. Nakon što mu je farmaceutkinja rekla da on uzme na dug do mirovine, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nešto duga od ranije – prepričao je Kajmaković u svojoj objavi koja je sakupila više od 3,2 tisuće lajkova.

Kada mu je farmaceutkinja rekla kako djed ima još dugova te da ona daje umirovljenicima lijekove na dug do mirovine, mladić ju je zamolio da mu zbroji sve dugove koje imaju umirovljenici.  – Nakon kraćeg vremena, lik plati skoro 400 KM, a farmaceutkinja ostane plačući jer nije vjerovala da se u današnjem vremenu mogu dogoditi takve stvari. Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidjeh se zbog njegova dobročinstva – priznao je mladić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar