U Mostaru od 32 testiranih jedno je pozitivno

U Mostaru od 32 testiranih jedno je pozitivno

Posljednje informacije objavio je Stožer civilne zaštite u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Testirane su 32 osobe, pozitivan jedan iz Mostara i jedan iz Konjica.

Navedeno ja kako su dva klastera, dva žarišta uspjeli donekle sanirati te da su zadovoljni učinjenim, jer su na samom početku očekivali i lošije rezultate.

”Sekundarni kontakti su stavljeni u samoizolaciju. Pooštrili smo mjere na izadnim rješenjima i i njih je sada 813. Probamo biti što rigorozniji jer je to osnovno kako bi ublažili ovu epidemiju i usporili je da uvijek imamo jedan broj oboljelih kojima možemo s našim sredstvima odgovoriti. Ako taj broj iznenada skoči teško ćemo odgovoriti”, rekao je Avdić i napomenuo kako je potrebno da ljudi ostanu kućama. Naveo je kako je svjestan da mnoge građane pogađaju ove mjere, no ističe da je to napravljeno zbog njihovog dobra, starijih i djece, kako bi spriječili širenje.

”Mnogo je nepoznanica zbog ovog virusa, no ako imamo samosvjest na razini, sigurno ćemo dobro doprinjeti da se ta epidemija naglo ne proširi”, rekao je Avdić. O najnovijim informacijama o stanju s pandemijom korona virusa na području Hercegovačko-neretvanske županije javnosti su govorili Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova HNŽ, prim.dr. Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo i Darko Juka, Stožer civilne zaštite HNŽ-a.

”Učimo u hodu i pokušavamo odgovoriti najbolje što možemo. Oprostite nam ako griješimo u hodu”, rekao je u uvodnom obraćanju Juka dodavši kako su svjesni nelagode koja se uvukla među građane. Bevanda je rekao kako se MUP HNŽ-a za ovu situaciju počeo pripremati sredinom veljače.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar