U općini Prozor-Rama 8 novoinficiranih slučajeva

U općini Prozor-Rama 8 novoinficiranih slučajeva

U općini Prozor-Rama je 8 novih slučajeva infekcije korona virusom.  Od 26 testiranih u Domu zdravlja “Rama”  6 je novootkrivenih, te 2 pacijenta u SKB Mostar.  Trenutno su aktivna 94 slučaja na infekciju korona virusom.
Manji broj testiranih je djelomično posljedica ukidanja retestiranja koje se sad provodi samo kod osoba koje rade u zdravstvu, školama, vrtićima, staračkim domovima i sl.
Za sve ostale vrijede sljedeća pravila prestanka izolacije:
– Ako je osoba koja se nalazi u izolaciji laboratorijski pozitivna na SARS-CoV-2 i asimptomatska nakon 10 dana od uzimanja uzorka smatra se zdravom i otpušta iz  izolacije;
Ako osoba koja se nalazi u izolaciji razvije blagu/umjerenu kliničku sliku COVID-19 smatra se zdravom najmanje 10 dana nakon pojave simptoma i najmanje 3 dana bez simptoma;
– Osoba sa težom kliničkom slikom smatra se zdravom najmanje 10 dana nakon pojave simptoma plus najmanje 3 dana bez simptoma (npr. osoba koja je imala simptome 14 dana smatra se zdravom 17 dana nakon pojave simptoma – 14+3).
HE služba Doma zdravlja “Rama” svaki dan telefonski kontaktira sve pozitivne osobe kao i one u izolaciji te daje upute u skladu sa smjernicama Federalnog i Županijskog ZZJZ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar