• U pomalo bizarnoj utakmici Dinamo je savladao Ludogorec
  • U pomalo bizarnoj utakmici Dinamo je savladao Ludogorec
  • U pomalo bizarnoj utakmici Dinamo je savladao Ludogorec
  • U pomalo bizarnoj utakmici Dinamo je savladao Ludogorec
  • U pomalo bizarnoj utakmici Dinamo je savladao Ludogorec

U pomalo bizarnoj utakmici Dinamo je savladao Ludogorec

Temeljni je cilj ostvaren, Dinamo se plasirao u doigravanje Lige prvaka i izborio je barem plasman u skupinu Europske lige. Plavi su u ludoj utakmici svladali Ludogorec 4:2 (3:1) i tako oplodili i potvrdili 2:1 pobjedu iz prvoga dvoboja u Razgradu.

Gosti su na Maksimiru na kraju ostali bez trojice igrača, francuski sudac Benoit razmahao se crvenim kartonima (opravdano!), isključio je Nedjeljkova, Ricka i Karničnika, a s klupe je potjerao i predstavnika bugarskog kluba.

Dosudio je Benoit i dva kaznena udarca za Dinamo, opravdano!

Plavi su bili osjetno bolji u prvom dijelu, kad su poveli 3:0 i tada se činilo da je sve gotovo. No, Bugari su se u samo nekoliko minuta vratili u igru, smanjili su na 3:2 i držali neizvjesnost gotovo do samoga kraja, iako su imali dva igrača manje na travnjaku. Plavi su djelovali zbunjeno u tom razdoblju, kao da nisu znali treba li čuvati vodstvo, ili tražiti i četvrti pogodak. Srećom, sve su dvojbe odagnate u 87. minuti, kad je Petković iz kaznenog udarca postavio konačnih 4:2 za Dinamo, hrvatski će prvak u doigravanju za Ligu prvaka igrati s norveškim Bodom…

Silovit je bio Dinamov početak, već u 4. minuti Ademi je opasno zaprijetio, a Sluga sjajno obranio njegov udarac sa 12 metara. Bio je to znak da su Plavi od prve minute odlučili gostima pokazati tko je gazda u Maksimiru, kontrolirali su igru i strpljivo tražili pukotine u obrani Ludogoreca. Raširili su napadačke bokove i stvarali niz problema gostima, probijali su Plavi prvi blok, bili su rastrčani, lopta je brzo išla od jednog do drugog igrača i takvu su dinamiku gosti teško pratili.

Prvi je pogodak Plavih u 13. minuti bio maestralan, bila je to akcija koja će se vrtjeti na trenerskim seminarima

Zadrhatli smo četiri minute poslije, ali smo odmah i zadovoljno odahnuli – Dinamo je, naime, ostao na travnjaku s igračem više! Bugarin Jankov najprije je tukao s 12 metara, bila je to čista pozicija, no Livaković je fantastično reagirao i obranio je taj pokušaj. A u nastavku akcije, Jankov je preoštrim prekršajem zaustavio Ademija, bio je to žiuti karton, za Jankova drugi, isključujući, budući da je bugarski veznjak prvi put požutio sedam minuta ranije, nakon prekršaja na Ristovskom.

S igračem više, Dinamo je dominirao i do odlaska na odmor postigao je još dva pogotka, Mislav Oršić bio dvostruki strijelac, jednom iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca (27. minuta), drugi put poslije solo-prodora (44.). I tada se činilo da je sve odlučeno, međutim s Dinamom nikad nema mira, niti sigurnih pobjeda. Tako je bilo i ovaj put…

Bugari su najprije smanjili na 3:1 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela, a onda su početkom nastavka postigli i drugi pogodak, VAR je ovaj put Dinamov “neprijatelj”, budući da sudac Benoit najprije nije vidio igranje rukom Perića, nego je na bijelu točku pokazao tek poslije reakcije iz VAR sobe.

Despodov je postigao oba pogotka za Bugare, koji su se opet primakli Plavima i zaprijetili
U poluvremenu je trener Ante Čačić napravio tri izmjene, činilo se da su to bili logični potezi

U svlačionici su, naime, ostali “požutjeli” i bezrazložno nervozni Ristovski i Mišić, zamijenili su ih Moharrami i Gojak. Čačić se očito pribojavao drugog žuta kartona nekog od spomenutih igrača, a Baturinu je zamijenio Luka Ivanušec. I Bugari su napravili tri promjene, njihov trener Ante Šimundža bio je nezadovoljan igrom svoje obrane, igru su napustili Cicinho, Plastun i zadnji vezni Show…

Primljeni su zgodici, dakako, utjecali na Dinamovu igru, a istodobno dali krila brojčano oslabljenim gostima. Nije više bilo mirnoće i strpljivosti u igri Plavih, griješilo se u dodavanjima, nije bilo tečnosti kao u prvom dijelu, kad su Modri brzim dodavanjima probijali i slamali otpor gostiju. Dva pogotka primljena praktički ni iz čega promijenila su zbivanja na terenu i Dinamo je od sigurne pobjede napravio vjeresiju.

U 69. minuti u igru je umjesto Drmića, koji je ispraćen burnim pljeskom, ušao Petković, pokoji je zvižduk nepotrebno popratio njegov ulazak u igru

A dvije minute ranije, žuti je karton zbog nesportskog ponašanja dobio trener gostiju, da bi u 72. minuti Slovenac na bugarskoj klupi definitivno “poludio”. Sudac Benoit, naime, isključio je još jednog njegovog igrača, ubog drugog je žutog kartona (prekršaj na Špikiću) igru morao napustiti Rick.

Dinamo je imao dvojicu igrača više, pokušavao je čuvati loptu i rezultat, a to se nije svidjelo navijačima na zapadnoj tribini, koji su u nekoliko navrata zvižducima popratili tu “dosadnu” igru Plavih, tražili su gledatelji napadački pristup u situaciji kad je Dinamo imao dva čovjeka više na igralištu.

No, Plavi se nikako nisu snašli u toj dobitnoj situaciji, bio je dojam kao da ne znaju što da rade s loptom, kako da napadnu goste? A to su još kako dobro znali kad su Bugari bili kompletni, te kad su ostali s igračem manje.

Osjetili su gosti tu nesigurnost i dolazili su pred kazneni prostor Dinama, dvaput su zaprijetili udarcima iz daljine. No, nije bilo opasnosti za Livakovića, a sve je bilo odlučeno u 87. minuti, kad je Petković zabio za 4:2 iz kaznenog udarca. Srušen je bio Oršić, a Bugari su ostali bez još jednog igrača, Karničnika, koji je s leđa vukao i po nogama udario Oršića…

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing