Ubijena kći Putinovog ideologa i ključnog saveznika

Ubijena kći Putinovog ideologa i ključnog saveznika

Darja Dugina, kći ruskog ultranacionalističkog političkog komentatora Aleksandra Dugina, preminula je kada je eksplodirao Toyota Land Cruiser u kojem se u subotu oko 21:30 sati vozila u selu Bolšije Vjazemi nedaleko od Moskve, prenosi The Guardian.

Prema pisanju ruskih medija, svjedoci kažu da se automobil nakon eksplozije zapalio te potom zabio u obližnju ogradu. Svjedoci su rekli i da su dijelovi automobila razletjeli po cesti kojom se kretao. Hitne su službe rekle da je jedna osoba bila automobilu te da je poginula na licu mjesta.

Andrej Krasnov, prijatelj Darje Dugine i vođa pokreta Ruski horizont, potvrdio je da je Dugina smrtno stradala. Dodao je da je moguće da je prava meta napada bio njezin otac. “To je bio automobil njezina oca. Darija inače vozi drugi auto, ali je u subotu uzela njegov, a on je otišao drugim putem. Bio je na mjestu tragedije. Pretpostavljam da je Aleksandar bio meta ili da su ih oboje htjeli napasti”, rekao je Krasnov.

Ruski medij 112 piše da su Dugin i njegova kći prisustvovali okupljanju nedaleko od Moskve te da su se zajedno trebali vratiti u grad, ali da su u zadnji čas odlučili da će svatko ići svojim putem.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar