Uhićen Fahrudin Radončić, SIPA pretresa Avaz

Uhićen Fahrudin Radončić, SIPA pretresa Avaz

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u operativnoj akciji „Lutka2“, na području Hadžića uhitili Fahrudina Radončića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 241. KZ BiH „Ometanje rada pravosuđa“.

U tijeku su pretresi objekata na tri lokacije na području Sarajeva s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Fahrudin Radončić priveden je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

SIPA pretresa prostorije zgrade Dnevnog avaza

Ovu informaciju je potvrdila Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e. Akcija se provodi po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Pripadnici SIPA pretresaju  prostorije u zgradi Avaz Twist Tower u Sarajevu, u prisustvu, kako neslužbeno saznajemo, Vasvije Vidović, koja će najvjerovatnije braniti Radončića.

Kako javlja novinar “Nezavisnih”, pripadnici SIPA-e su u prostorije “Avaza” upali naoružani dugim cijevima.

Podsjećamo da je u ovoj akciji ranije uhićen Bakir Dautbašić, tajnik Ministarstva sigurnosti BiH, i Bilsena Šahman. Oboje su članovi SBB-a, čiji je lider Radončuć. Oni su uhićeni zbog sumnje da su ometali rad pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija.

Tužitelj Božo Mihajlović je rekao da je svjedok Azra Savić u predmetu koji se vodi protiv Keljmendija za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele izjavila da su Dautbašić i Šahman na nju vršili pritisak da u svojoj izjavi ne spominje Radončića.

VL

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar