Uređenje puta od Ripaca prema Šćitu započinje 1. lipnja 2020.

Uređenje puta od Ripaca prema Šćitu započinje 1. lipnja 2020.

Proširenje i uređenje puta od Ripaca prema Šćitu započinje 1. Lipnja 2020. godine.

Nakon provedenih natječajnih procedura koje je raspisala općina Prozor-Rama za uređenje puta od Ripaca do Šćita, potpisan je Ugovor s poduzećem HP Investing d.o.o. Mostar, najpovoljnijim ponuđačem prema zakonom propisanim uvjetima.  Ovaj Ugovor se odnosi na radove uređenja puta od raskrižja u Ripcima do kraja nasipa.

Popuštanjem mjera koje su donesene zbog pojave korona virusa stvorili su se i uvjeti za potpisivanje Ugovora te pripremne radnje za uvođenje u posao izvođača radova.

U utorak, 12. svibnja 2020. godine održan je sastanak načelnika općine Prozor-Rama dr. Joze Ivančevića sa stručnim suradnicima i predstavnika izvođača radova.  Na tom sastanku dogovoren je početak radova koji će biti 1. lipnja 2020. godine.

Rok za izvršenje radova je 150 dana od uvođenja u posao.  Vrijednost radova je 1.175.336,81 KM.

Načelnik općine dr. Jozo Ivančević je o ovom projektu kazao: „Drago mi je da su se stvorili uvjeti i popustilo pandemijsko stanje izazvano koronavirusom kako bismo započeli s realizacijom projekta uređenje puta Ripci – Šćit. U prvom dijelu bit će proširen  put s nogostupima od raskrižja u Ripcima do kraja nasipa, odnosno, kuće Ante Tomoća Budže. Odmah nakon što bude završen ovaj dio odmah se pristupa uređenju puta sve do Doma za starije i nemoćne na Šćitu. Put od Ripaca do Šćita je izuzetno vrijedan projekt kako zbog mještana, tako i zbog Šćita koji ima poseban značaj za sve Ramljake.“

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar