USPJEŠNA PRIČA: Kreativni trojac iz Ljubuškog udružio snage u gastro projektu

USPJEŠNA PRIČA: Kreativni trojac iz Ljubuškog udružio snage u gastro projektu

Ljubuški može biti ponosan na brojne kreativce i umjetnike o čijim se radovima priča i piše i izvan mjesta u kojem žive.

A kako izgleda kada se spoji gastronomija sa slikarstvom i fotografijom, otkrili su nam akademska slikarica Tamara Herceg, fotografkinja i grafička dizajnerica Ana Lukenda i kulinarski avanturist Luka Kraljević.

Luka, naime, svoj gastro kutak kreira na Instagram profilu pod imenom @cocinera84.

Tamo možete pronaći zanimljive recepte i razne kombinacije jela, a za potpuniji dojam, tu su i zanimljive ručno oslikane pozadine za koje je zadužena Tamara, dok Ana stoji iza fotografskog objektiva.

Kuhinja na otvorenom

Na ideju za suradnju ovog trojca je došla ova mlada slikarica, a ostatak ekipe ju je rado prihvatio.

„Gourmet projekt je genijalna stvar koju je pokrenula Tamara. Kako je odnedavno počela praviti pozadine za fotografiranje, predložila mi je da da udružimo snage te da u što boljem svjetlu prezentiramo javnosti ono što radimo. Da bi sve to bilo vrhunski fotografirano, zamolili smo Anu da nam se pridruži. Ja sam, pak, imao zadatak odabrati jela koja ne zahtijevaju dugotrajnu pripremu, a opet sam htio da su malo drugačija te da imaju dašak osobnosti i, naravno, mnogo boja“, kazao nam je Luka, najavivši kako najesen planira proširiti aktivnosti na projektu, odnosno okupiti još više kuhara, fotografa i kreativaca.

Luka je najavio i to kako uskoro planira otvoriti i zalogajnicu „Vilo moja“. Koncept je zamišljen kao kuhinja na otvorenom gdje gosti mogu uživati u prirodi i mirisima svježih začina kojima su okruženi, ali i u neobičnim slijedovima hrane.

„Svakodnevno dobivam upite o tome kada i gdje se može doći nešto prizalogajiti, no moram naglasiti da još ništa nije službeno otvoreno.

Plan je da zalogajnica bude mobilna i da se svaki vikend nalazi na drugoj top lokaciji – isključivo u prirodi“, istaknuo je Luka.

Uživanje u kreativnosti

U razgovor se uključila i Tamara, kazavši kako je upravo na Anin poticaj odlučila izrađivati podloge za fotografiranje te je na taj način uspjela primijeniti svoju struku u korak s vremenom i zahtjevima tržišta.

„Iz ljubavi prema akciji, djelovanju i primjeni, nastao je projekt koji je rezultirao odličnim fotografijama kroz koje se svatko od nas predstavio na najbolji mogući način. Radujem se svakoj budućoj suradnji, a i sa svim dosadašnjim sam prezadovoljna“, naglasila je Tamara.

Objasnila je kako podloge za fotografiranje dolaze u A1 dimenzijama, no na zahtjev naručitelja mogu se raditi i u većim dimenzijama. Također, uživo ih možete pogledati u novootvorenom Lola concept store-u u Ljubuškom.

I fotografkinja Ana upoznala nas je s nekoliko detalja vezanih za suradnju, kazavši kako je to bilo lijepo druženje uz degustaciju hrane i zezanciju, no uspjeh, dakako, nije izostao.

„Tamarine pozadine većinom služe fotografima za fotografiranje hrane i proizvoda, tako da je njihova kombinacija uz Lukina zanimljiva jela, veselih boja, bio odličan izbor“, rekla je Ana koja istinski uživa u svemu što je novo i kreativno.

Trenutno je najviše angažirana u polju fotografije i grafičkog dizajna.

„Upravo sam na pola projekta za Sherbetlook, za koji sam radila redizajn i fotografije. Velike projekte je najbolje raditi u fazama, da svaka faza bude gotova priča, nakon koje slijedi nova. Tako se gradi i stvara cijeli brend“, zaključila je Ana.

Autorica: Antonela Marinović Musa

Izvor: Dnevni list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar