Sve veća napetost između Rusije i Zapada

Sve veća napetost između Rusije i Zapada

Amerika je izvela napad na obalna radarska postrojenja u Jemenu koja su pod nadzorom hutističkih pubunjenika povezanih s Iranom. Objavili su da je to odgovor na neuspješne napade na njihov nosač zrakoplova koji patrolira Adenskim zaljevom. U međuvremenu, Rusija i Zapad nastavili su se međusobno optuživati zbog stanja u Siriji.

To je samo dio političke retorike koja nije važna – odgovorio je Vladimir Putin francuskom predsjedniku Hollandu koji je ruske zračne napade na Alep opisao kao mogući ratni zločin.

Zbog najnovijih napetosti – Putin je otkazao posjet Parizu. No Francuzi nastavljaju s optužbama. Putin kaže kako je svjestan da u Alepu stradavaju civili, no da se teroristi njima služe kao ljudskim štitovima.

U međuvremenu Turska upozorava da je jedino rješenje za Siriju kopnena intervencija. A u Adenskom zaljevu – s američkog nosača zrakoplova ispaljene su rakete prema radarskim postrojenjima u Jemenu. Amerikanci tvrde da su djelovali u samoobrani jer su ih pokušali napasti s područja koja kontroliraju hutistički pobunjenici koje povezuju s Iranom.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar