• Veslački klub “Rama” uspješno priveo kraju projekt “Sport nas spaja!”
  • Veslački klub “Rama” uspješno priveo kraju projekt “Sport nas spaja!”
  • Veslački klub “Rama” uspješno priveo kraju projekt “Sport nas spaja!”
  • Veslački klub “Rama” uspješno priveo kraju projekt “Sport nas spaja!”
  • Veslački klub “Rama” uspješno priveo kraju projekt “Sport nas spaja!”

Veslački klub “Rama” uspješno priveo kraju projekt “Sport nas spaja!”

Veslački klub „Rama“ uspješno je realizirao projekt “Sport nas spaja!” i time nastavio uspješnu  suradnju s udrugom “Green Valley” iz Jablanice. Cilj projekta, koji je financiran grantom USAID-a za financijsku podršku projektima mladih, jest povezati mlade iz općina Prozor-Rama i Jablanica kroz niz zanimljivih aktivnosti i radionica u kojima se naglasak stavlja na upoznavanje, suradnju i komunikaciju, kao i na edukaciju mladih na temu međuetničke pomirbe i izgradnje bolje sutrašnjice.

Projekt se sastojao od tri aktivnosti

U prvoj projektnoj aktivnosti mladi iz Prozor-Rame i Jablanice su planinarili na Idovac, a u drugoj na Hajdučka vrata. Mladima je kroz ove aktivnosti pružena prilika da osim poželjne fizičke aktivnosti, razviju i međusobne odnose i upoznaju se, pričaju jedni s drugima, surađuju i razvijaju interese za živote drugih.

Prve dvije aktivnosti bile su i edukativnog karaktera, stoga su kvalificirani planinarski vodiči mlade poučili o povijesti i geografiji krajeva kroz koje su prolazili. Pri osmišljavanju aktivnosti Veslački klub “Rama” i Udruga “Green Valley”  uvijek nastoje mlade povezati kako bi razbili moguće predrasude i stereotipe, zaboravili na prošlost i uživali u trenutku.

“Zanimljivim sadržajima nastojimo animirati mlade da se međusobno povežu, razviju empatiju jedni prema drugima te  razumijevanjem i povjerenjem postave temelje za što bolju buduću suradnju između dvaju općina. Ovaj projekt je svojevrsni nastavak našega projekta “Dva naroda-jedan cilj!” kojim je započela naša zajednička priča”, kazao je Ivan Perić iz Veslačkog kluba “Rama”.

Treća aktivnost na Blidinju

Treću, krunsku aktivnost kojom je projekt priveden kraju, klub je organizirao u subotu, 05. veljače 2022. godine, na Blidinju. Aktivnost je nosila ime Snježne radosti- uspomena za život!“. Sudionici projekta, mladi iz Prozor-Rame i Jablanice su posjetili ovo popularno skijalište i uistinu stvorili zajedničke uspomene za život, kažu iz veslačkog kluba.

“Skijalo nas je 30-ak, što iz veslačkih klubova “Rama” i “Ustirama”, što iz udruge “Green Valley”. Važno je naglasiti da su neki po prvi put stali na skije i okušali se u vožnji u prelijepom zimskom ambijentu. Po završetku smo organizirali zajednički ručak za sve učesnike te radionicu na temu što mladima predstavlja suradnja, koje zaključke mogu donijeti te koliko aktivnost pridonosi pomirbi”, kazao je Filip Šimunović, predsjednik Veslačkog kluba “Rama”.

Rezultati koje postižemo daju nam poticaj da se razvijamo

Veslački klub Rama proteklih godina aktivno radi i aplicira na razne projekte koji imaju isti ili sličan cilj kao i ovaj projekt. Rezultati koje klub postiže daje njegovim članovima poticaj da se razvijaju i rade još više kako bi obogatili svoju svakodnevicu i gradili bolje i ljepše sutra.

“I ove godine smo projektom “Upoznajmo našu BiH!” aplicirali na javni poziv projekta PRO-Budućnost za dodjelu financijske podrške malim projektima, našli smo se na preliminarnoj listi odobrenih projekata i još domalo krećemo u njegovu realizaciju. Volimo nove izazove, nove priče, nove suradnje i nova upoznavanja. Želja i volja za napretkom je uvijek prisutna. Kroz projekte se razvijamo kao klub, ali prvenstveno kao ljudi. Ponosni smo na svoj rad i angažman s mladima i znamo da ono što radimo itekako ima smisla i učinka”, zaključio je Ivan Perić ispred Veslačkog kluba “Rama”.

Veslački klub “Rama” dobitnik sredstava podrške malim projektima mladih

PRO-Budućnost je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS) s partnerima: Caritas BiH, Institutom za razvoj mladih (KULT), Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka (hCA).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing