Vlada HNŽ: Od rujna zaštita obitelji s djecom

Vlada HNŽ: Od rujna zaštita obitelji s djecom

Na današnjoj, 50. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Prijedlog Zakona o zaštiti obitelji s djecom u HNŽ kojim će prvi puta u HNŽ biti uređena ta oblast. Kako je istaknuto, Zakon – za koji je Vlada u 2017. godini osigurala 5,3 milijuna KM, će sljedećeg tjedna biti pred skupštinskim zastupnicima, dok se njegova primjena očekuje početkom rujna.

Vlada je, također, dala suglasnost Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi za pokretanje postupaka nabave pribora i školskih torbi za učenike iz socijalno ugroženih obitelji ukupne vrijednosti 50.000,00 KM.

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu za pitanja branitelja za provedbu Javnog oglasa za stambeno zbrinjavanje branitelja, za što je osigurano 345.000,00 KM.

Usvojena je, također, i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava u iznosu 400.000 KM za jačanje turističkih kapaciteta u HNŽ. Odobrenim sredstvima bit će sufinancirane aktivnosti i projekti izgradnje novih turističko-ugostiteljskih kapaciteta, turističke infrastrukture, održivog razvitka turizma na selu i sportsko-avanturističkog turizma.

Vlada je razmotrila i usvojila Izvješće za 2016. godinu o provedbi Programa razvitka malog gospodarstva HNŽ 2016.- 2020. godine i Strategije razvitka malog i srednjeg poduzetništva u HNŽ za razdoblje 2012.- 2020. godina. Istaknuto je kako će Hercegovačko – neretvanska županija  dati puni doprinos planiranim reformama na razini države i entiteta, pridržavajući se rokova provedbe aktivnosti iz Akcijskog plana Vlade za realiziranje Reformske agende, što bi se trebalo pozitivno odraziti i na sveukupnu poduzetničku klimu u HNŽ, u smislu podizanja njene kvalitete na višu razinu.

Vlada je s ciljem potpore rada klastera u HNŽ donijela Odluku kojom je Udruzi drvni klaster „Hercegovina“ odobrila financijsku potporu u iznosu 50.000 KM, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽa.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar