Zagreb: Dva liječnika zaražena koronavirusom

Zagreb: Dva liječnika zaražena koronavirusom

Zbog dva potvrđena slučaja zaraze korona virusom među liječnicima u KB Dubrava, u tijeku je svojevrsna evakuacija i pražnjenje bolnice, što zapravo znači da se otpuštaju apsolutno svi pacijenti koji su u stanju ići kući, a u bolnici ostaju samo oni vitalno ugroženi. Do daljnjega nema pregleda, operacija niti zaprimanja novih pacijenata, javlja 24 sata. Liječnici su, doznaju, za sada kod kuće, a na posao dolaze samo oni koji za taj dan imaju predviđeno dežurstvo.

Hrvatski medij provjerio je stanje s predstojnikom Zavoda za kardijalnu kirurgiju, prof.dr. Igora Rudeža, s obzirom da su na njegovom zavodu teški, srčani pacijenti. Prof.dr. Rudež od četvrtka ne dolazi u bolnicu jer je u kućnoj samoizolaciji, budući da je nedavno bio na putovanju u Francuskoj. ”Do daljnjega nemamo hladni pogon i ne primamo nove pacijente. Dakle, oni koji su bili operirani prije ovih mjera sada se oporavljaju, otpustili smo sve pacijente koje smo mogli, a sve ostalo kompletno je obustavljeno do daljnjega”, kaže nam prof.dr. Rudež. ”Potvrdit ću vam da su dva pozitivna bolesnika u KB Dubrava”, rekao je Vili Beroš, prenosi 24 sata.

Danas je potvrđeno novih deset oboljelih osoba koronavirusom. Od 49 zaraženih, dvije su osobe ozdravile. Premijer Plenković potvrdio je kako je porastao broj zaraženih na 49. ”Ministar zdravstva, epidemiolozi, zdravstveni radnici sugeriraju na koji način se pripremati za daljnje faze. Stručni je odabir da respiratorni centar bude KB Dubrava”, rekao je premijer.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar