Zašto nije ponovno održan sastanak u Zagrebu vezano za Dom na Šćitu?

Zašto nije ponovno održan sastanak u Zagrebu vezano za Dom na Šćitu?

Po drugi put nije održan sastanak u Zagrebu u Uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Prvi put iz objektivnih razloga, preciznije, zbog nezgode koja se dogodila u prometu te je fra Andrija Jozić bio spriječen stići na sastanak.

Međutim, što se dogodilo drugi put kada je sastanak zakazan za 23. rujna 2019. godine?

Kako se doznaje u Općini Prozor-Rama, Ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je telefonskim pozivom zakazao sastanak sa Andrijom Jozićem i Jozom Ivančevićem kao predstavnicima osnivača Doma za stare i nemoćne osobe Rama na Šćitu za ponedjeljak, 23.9.2019. Načelnik Ivančević je prihvatio poziv, dogovorio i druge sastanke u Zagrebu vezane za prekograničnu suradnju.

U petak popodne Ured je obavijestio Načelnika Ivančevića da sastanka ipak neće biti, navodno zbog toga što će fra Andrija biti u Zagrebu u nedjelju 22.9. i želi se vratiti nazad autobusom.

„Stalo mi je da se stvari oko Doma pokrenu. Odmah sam predložio da se fra Andrija vrati u ponedjeljak poslije sastanka sa mnom, bila bi to prigoda otvoreno razgovarati o svim problemima. Na žalost, s druge strane nije bilo takvog raspoloženja“, rekao nam je dr. Ivančević.

Čini nam se da su zapovijedi iz Mostara vezane za Dom sve oštrije. „Kad i fra Andrija shvati da na ovaj način šteti svom narodu, jer izbjegava završetak izgradnje, početak zapošljavanja i zbrinjavanje korisnika, kad se odmakne od zlobnih nalogodovaca iz Mostara kojima je Rama zadnja rupa na svirali, kad prihvati zakonitost kao način za rješavanje problema u Domu, tada će se vrlo brzo sve završiti i pokrenuti Dom“, dodao je načelnik Ivančević.

Očito je da će agonija oko Doma trajati sve do onog trenutka kad Ramljaci pođu razmišljati svojom glavom u interesu svog naroda.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar