Zbog čega Dragan Čović nije bio u Kninu na proslavi obljetnice „Oluje“?

Zbog čega Dragan Čović nije bio u Kninu na proslavi obljetnice „Oluje“?

MOSTAR – Nakon što je početkom nedjelje izbjegao susret sa Bakirom Izetbegovićem i delegacijom Stranke demokratske akcije u Konjicu (što, usprkos svemu, i nije veliko iznenađenje), član Predsjedništva BiH Dragan Čović izostao je i sa svečane proslave obilježavanja 21. godišnjice “Oluje” u Kninu, na kojoj je prethodnih godine bio redovan gost.

Najviši dužnosnik hrvatskog naroda u BiH u Kninu bio je Božo Ljubić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća i doskorašnji zastupnik u Hrvatskom saboru.

U političkim krugovima u Zagrebu se spekulira da su Čovićeve pozicije u Hrvatskoj prilično uzdrmane nakon odlaska Tomislava Karamarka sa mjesta predsjednika i dolaska Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a.

Također je dolaskom novog rukovodstva primjetno i marginaliziranje Milijana Brkića, koji je u središnjici HDZ-a bio zadužen za Hrvate u BiH i koji je pomagao Čoviću tokom kampanje za posljednje izbore.

Istovremeno, tvrdi se, da su i odnosi između hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Dragana Čovića zahladnjeni posljednjih mjeseci iz ne baš jasnih razloga.

Slobodna Bosna

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar