Zelenski na prvom međunarodnom putovanju od početka rata

Zelenski na prvom međunarodnom putovanju od početka rata

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski očekuje se u srijedu u Washingtonu na svom prvom međunarodnom putovanju od početka rata 24. veljače, objavile su svjetske agencije, dodajući da bi se mogao obratiti Kongresu i sastati se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući.

Čelnica Zastupničkog doma Nancy Pelosi objavila je pisanu izjavu u kojoj  “ohrabruje” parlamentarce da budu “fizički prisutni” u srijedu navečer na sjednici “posebno posvećenoj demokraciji”. Ovaj posjet, ako bude potvrđen, dolazi u trenutku kada se američki parlamentarci pripremaju glasati o novom velikom paketu pomoći Ukrajini, objavila je agencija AFP.

Američki predsjednik bi sa svoje strane trebao dati zeleno svjetlo za slanje raketa Patriot, posebno sofisticiranog sustava protuzračne obrane, u Ukrajinu. Očekuje se da će ukrajinski predsjednik posjetiti Bijelu kuću i američki Kapitol u srijedu, iako bi sigurnosni problemi mogli promijeniti te planove, objavio je Reuters pozivajući se na dva izvora upoznata s planiranjem tog posjeta. Punchbowl News prvi je izvijestio o mogućem dolasku Zelenskog u Washington, navodeći devet izvora upoznatih s tim putovanjem.

Objavio je kako se očekuje da će se Zelenski sastati s vodstvom Kongresa i šefovima odbora za nacionalnu sigurnost iz Republikanske i Demokratske stranke te bi se mogao obratiti na zajedničkoj sjednici Kongresa.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar