ZELENSKI: “U Soledaru gotovo da nema više zidova, tlo je prekriveno tijelima”

ZELENSKI: “U Soledaru gotovo da nema više zidova, tlo je prekriveno tijelima”

Predsjednik Ukrajine se nakon napada na grad udaljen tek 18 kilometara od Bahmuta obratio tamošnjim ukrajinskim borcima. Ukrajinske trupe uspjele su odbiti raniji pokušaj zauzimanja Soledara, ali se veliki broj plaćenika iz Wagnera brzo vratio.

“Neprijatelj je doslovno gazio preko leševa vlastitih vojnika koristeći masovno topništvo, MLRS sustave i minobacače”, objavila je na Telegramu Hana Maljar, zamjenica ukrajinskog ministra obrane. Rekla je da su napadači bili iz najboljih rezervi grupe Wagner, privatne vojske koju vodi Putinov saveznik Jevgenij Prigožin.

Prigožin već mjesecima pokušava zauzeti Bahmut i Soledar po cijenu mnogih života s obje strane, prenosi Index.hr

“Gotovo da više nema zidova u Soledaru, a tlo je prekriveno ruskim leševima”, rekao je sinoć ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i dodao da se Bahmut i Soledar drže unatoč ogromnim razaranjima. “Iznimno je teško, gotovo da nema cijelih zidova… Zahvaljujući našim borcima u Soledaru, Ukrajina je dobila dodatno vrijeme i snagu”, kazao je Zelenski, a prenosi The Guardian.

Ukrajinski dužnosnici, predvođeni vrhovnim zapovjednikom Valerijem Zalužnim, upozorili su da Rusija priprema trupe za novu veliku ofenzivu na Ukrajinu, vjerojatno na glavni grad Kijev. Rusija se posljednjih dana usredotočila na Soledar. Ako ga zauzme, pruža joj se mogućnost da opkoli ukrajinske snage na tom području.

Foto:Reuters

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing