ŽUPA PROZOR: Statistika župe prema blagoslovu obitelji

ŽUPA PROZOR: Statistika župe prema blagoslovu obitelji

Još jedna godina je i iza župe Presvetog Srca Isusova, a kao i prethodnih godina, aktivni župljani u župi su organizirali pregršt akcija i događaja.

Svečano je proslavljen patron župe Prozor, Presveto Srce Isusovo. Slavlje je predvodio dr. Marko Šutalo s koncelebrantima, pročelnik TKIM-a, Instituta KBF-a Univerziteta Sarajevo, župnik iz Jablanice.

Istog dana na misi u 17:00 sati bio je blagoslov djece, a zatim se održao, sada već tradicionalno, festival Djeca pjevaju Isusu.

U organizaciji Prijatelja Malog Isusa, pastoralnog osoblja i sestara, župljani su i ove godine pokazali svoju humanost organiziranjem treće po redu humanitarne izložbe domaćih proizvoda, rukotvorina i umjetnina pod geslom “Prozor za Haiti” ili “Srcem do siromaha”.

Također se održala i humanitarna akcija prikupljanja namirnica i potrepština u organizaciji župnog ureda sa suradnicima. Nakon akcije prikupljanja, Prijatelji Malog Isusa, ministranti, mladi župe Prozor, liturgijske grupe i svi oni koji su uključeni u crkvi, su složiti pakete te i ovaj Božić obradovali one najpotrebitije. Radi se o osnovnim namirnicama, hrani, higijenskim potrepštinama ili svemu onome što netko odluči darovati potrebitima u ovo blagdansko vrijeme.

Da vrijeme Došašća bude posebno potrudili su se mladi župe prozor koji su za župljane pripremili predstavu “Božić dolazi”, koja je izvedena na sceni kino dvorane u Domu kulture u Prozoru. Mladi župe Prozor su predstavu pripremili sa župnim kapelanom Josipom Antukićem, a ovom prilikom su im pomogle i profesorice Ankica Markešić i Anđa Papak.

Nakon obavljenog blagoslova obitelji u župi Prozor, u statistici župe stoji sljedeće:

Blagoslovljeno je 1.023 obitelji

Broj osoba: 3.364

Prosjek članova obitelji 3,29

Krštenih: 36 – muških 16, ženskih 20

Prvopričesnika: 32 – muških 15, ženskih 17

Krizmanih: 78 – muških 45, ženskih 33

Vjenčanih parova: 22

Umrlih: 38 – muških 26, ženskih 12

Od 1.023 blagoslovljenih obitelji nisu sve prisutne stalno tijekom godine. Nešto malo više od 950 obitelji je stalno u župi. To bi značilo da je oko 240 osoba manje stalno prisutnih.

U Prozoru živi 527 obitelji s 1.803 člana, a u okolnim mjestima je 496 obitelji s 1.561 članom.

Izvor: www.zupa-prozor.com

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar