• Njemačka nadigrala  Hrvatsku i osvojila prvo mjesto u skupini!
  • Njemačka nadigrala  Hrvatsku i osvojila prvo mjesto u skupini!
  • Njemačka nadigrala  Hrvatsku i osvojila prvo mjesto u skupini!

Njemačka nadigrala Hrvatsku i osvojila prvo mjesto u skupini!

Hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjem kolu skupine C Svjetskog prvenstva u Francuskoj doživjela prvi poraz. U najtežem ispitu do sada nismo izgledali dobro pa je Njemačka lako došla do pobjede 28:21, dok smo mi pali bez ispaljenog metka.

Prvih par minuta susreta nije sugeriralo da nismo mogli biti tako loši. Iako nam je Duvnjak isključen već nakon 35 sekundi, mi smo poveli 3:1, ali nakon toga potpuno smo stali. Njemačka je napravila seriju 5:0, a mi smo igrali nevjerojatnih 12 minuta bez postignutog gola. Bili smo potpuno nemoćni i bezidejni.

– Ne sjećam se kad smo izgledali toliko nemoćno u napadu, rekao je u 20. minuti Zlatko Saračević u prijenosu utakmice.

I, doista, nismo mogli ništa, izgledali smo kao razbijena vojska. Za Njemačku je to izgledao kao lagani trening, a jedini koji je od naših nešto pokušavao bio je Luka Stepančić. Na odmor smo otišli čak i s prihvatljivih minus četiri (9:13), posebno ako se u obzir uzme da smo igrali jako loše.

– Ovo nije dobro, nemamo odgovor na igru Njemačke. Potpuno smo nemoćni. četiri razlike je loše, ali nije nenadoknadivo ako bolje odigramo nastavak, rekao je pod poluvremenom Saračević.

No, Hrvatska u nastavku nije odigrala ništa posebno. Iako smo bili bolji nego u prvom dijelu, previše smo oscilirali pa bi tako u jednom trenutku došli na samo minus dva, a onda par napada poslije već bi bilo šest razlike za Njemačku. Čak smo i u zadnjih osam minuta ušli s podnošljivih dva razlike, ali nismo imali snage ozbiljnije ugroziti europskog prvaka. I u tom smo razdoblju napravili nekoliko neshvatljivih pogrešaka i dopustili europskom prvaku da utakmicu mirno privede kraju. Štoviše, došli su na samom kraju i do najveće razlike na utakmici.

No, bez obzira na ovaj poraz i lošu igru, možemo biti zadovoljni kako smo odradili natjecanje po skupinama jer nam je ovo bio jedini poraz u pet utakmica.
Vecernji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar