AUDIO: Predstavljanje zbornika radova “Rama 1968. – od iseljavanja do integracije”

AUDIO: Predstavljanje zbornika radova “Rama 1968. – od iseljavanja do integracije”

U petak je u Domu kulture u Prozoru predstavljen zbornik radova “Rama 1968.- od iseljavanja do integracije”.

Zbornik sadrži 25 znanstveno-stručnih radova podijeljenih u devet tematskih poglavlja: Zemljopis Rame, Od plana do izvedbe ramske brane, Posljedice za odgovornost, Iščezli i nevidljivi svijet, Biblijsko-teološki uvidi seljenja, Ramljaci u zavičaju i iseljeništvu, Novo stanje- novi iskoraci, Za obrazovanje, korespondenciju i obnovu, Od mitova i snova.

Kako su to u uvodu napisali urednici fra Tomislav Brković i Ivan Markešić, ” vjerujemo da vrijedni prilozi u zborniku, neki popraćeni dokumentima i starim fotografijama, nude svima nama, bez obzira na nacionalni, vjerski ili pak stranački i ideološki predznak, važne informacije o zbivanjima oko izgradnje HE Rama tijekom 1960-ih godina i da ovim postaju nezaobilazna literatura za daljnja istraživanja povijesti Rame i Ramljaka, a posebno onih tema koje ovaj put nismo uspjeli detaljnije obraditi.”

O Zborniku su govorili dr. Pero Sudar, pomoćni biskup Vrhbosanske nadbiskupije; mr.sc. Anto Ivić iz Mostara; dr.sc. Ivo Lučić, samostalni istraživač i novinar iz Zagreba i fra Tomislav Brković, koji je uz Ivana Markešića, urednik Zbornika.

“Duboko vjerujem da je ovaj znanstveni skup, kao i onaj prije nekoliko godina, da su to kapitalna djela sadašnje generacije”, rekao je između ostalog mons. Pero Sudar, pomoćni biskup Vrhbosanske nadbiskupije govoreći o zborniku, “jer sve što se radi iz ljubavi prema svome, ima itekako duboki smisao”.

Poslušajte audio zapis s promocije koji smo preuzeli s Radio Rame.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar