Austrija uvela drugi “lockdown”

Austrija uvela drugi “lockdown”

Austrija je uvela drugi “lockdown”. Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je uvođenje policijskog sata od 20 sati do 6 ujutro, a epidemiološke mjere ukidat će se postupno, ovisno o broju zaraženih.

– Od utorka, 3. studenoga, u Austriji se uvodi drugi “lockdown”, poručio je austrijski kancelar Sebastian Kurz na konferenciji za novinare.

Uvodi se policijski sat, građani ne smiju napuštati stanove između 20 sati navečer i 6 ujutro. Uvedena su i stroga ograničenja privatnih druženja.
Otkazuje se većina događaja, restorani više ne smiju posluživati goste, a većina objekata sa zabavnim sadržajima zatvara se na mjesec dana.

– Za tvrtke koje će morati zatvoriti svoja vrata i prestati s radom, osigurat će se paket pomoći. Pogođeni obrtnici dobit će financijsku pomoć u iznosu od 80%prodaje koju su ostvarili u istom razdoblju prošle godine, najavio je Kurz.

Trgovine i neki pružatelji usluga poput frizerskih salona i fizioterapeuta ostaju otvoreni, a neće se zatvarati ni vrtići i osnovne škole. Nakon jesenskih praznika uvodi se online nastava za srednje škole i fakultete.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar