Cro Cop nokautirao King Moa i prošao u polufinale!

Cro Cop nokautirao King Moa i prošao u polufinale!

Hrvatski borac Mirko Filipović nokautirao je Muhammeda Lawala i ušao u polufinale RIZIN turnira koji se održava u japanskoj Saitama Areni!

U sedam sati po našem vremenu počeo je RIZIN-ov novogodišnji spektakl na kojemu je kao dio Grand Prixa otvorene kategorije nastupio i naš legendarni Mirko Filipović.

Cro Cop je u četvrtfinalu natjecanja svladao bivšeg Bellatorovog prvaka i favorita čitavog natjecanja Muhammeda “King Mo Lawala”. Tim slavljem Hrvat je prošao u polufinale turnira koje se održava na samu Staru godinu.

Najteži je to bio ispit za Filipovića u posljednjih nekoliko godina, ako govorimo samo o slobodnoj borbi, no Cro Cop je King Moa riješio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Ipak, dvoboj nije počeo dobro za našeg UFC i Pride veterana. Nakon početnih 45 sekundi, Mirko je prvi put bacio low kick koji je Amerikanac uhvatio i srušio ga na parter. No, tu je do izražaja došlo Filipovićevo iskustvo. Mirno je blokirao udarce iz garda te je čekao suca da ih digne na noge. Nakon minute i pol jalovih GNP udaraca, sudac je izgubio strpljenje te je dvojac podigo na noge. Ostatak runde je protekao u blagoj dominaciji Filipovića na nogama. Cro Cop je uspio pogoditi nekoliko dobrih middle kickova i nekoliko ručnih tehnika. Unatoč pokušajima King Moa da ponovno sruši Filipovića, hrvatski borac je uspješno izbjegavao takve situacije, no rundu je najvjerojatnije kod suraca ipak izgubio.

U drugoj dionici Cro Cop je od početka bolje branio Lawalova rušenja te je bio nešto aktivniji i u ručnim i u nožnim tehnikama. Odustao je od low kickova što je bio bitan faktor te se više orijentirao na udarce rukama i kontra napade. U takvoj jednoj situaciji je uspio plasirati čisti lijevi aperkat i uzdrmati Amerikanca. Nekoliko jakih GNP udaraca na protivnika koji je već bio u nokdaunu bilo je dovoljno da sudac prekine dvoboj i pošalje Cro Copa u zasluženi polufinale.

U polufinalu koji je na programu u subotu Filipovićev protivnik bit će bivši sumo borac, estonski gorostas Kaido “Baruto” Hoovelson koji je u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio japanskog veterana Tsuyoshija Kosaku.

Baruto ima čak 180 kilograma i može biti vrlo opasan ukoliko mu se dopusti borba na tlu. Plasman u polufinale “Grand Prixa” osigurali su još Rus Valentin Moldavski koji je pobijedio Poljaka Szymona Bajora jednoglasnom odlukom sudaca i Iranac Amir Aliakbari koji je svladao Amerikanca Heatha Herringa.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar