FOTO: Danas na Uzdolu započeo program obilježavanja 21. obljetnice stradanja Uzdolskih žrtava

Danas je na Uzdolu križnim putem na brdo Gradac u 17 sati započeo program obilježavanja 21. obljetnice stradanja uzdolskih žrtava.

Molitvu opijela za poginule uzdolske žrtve u 18 i 30 sati, pred mnoštvom vjernika je izmolio  vlč. Ivan Stojanović , domaći sin župe Uzdol čiji se članovi obitelji također nalaze među uzdolskim žrtvama.

U dvorani Memorijalnog centra u 19 sati prikazan je film pod nazivom „Uzdol 41“.

Dvorana Memorijalnog centra je bila pretijesna za sve gledatelje koji su došli danas na Uzdol odati počast uzdolskim herojima i pogledati film posvećen upravo njima.

Prije samog početka filma nazočnima se obratio Petar Kolakušić, a nakon njega i autori fima:  Mario i Marko Raguž.

Nakon prikazanog filma uslijedilo je svjedočanstvo Darija Kordića, bivšeg haaškog uznika.

Dario je u svome dirljivom svjedočenju istaknuo kako se upravo sutra, na obljetnicu stradanja uzdolskih žrtava i na sam blagdan Uznesenja Svetoga Križa, navršava 100 dana od njegovog puštanja na slobodu.
Na koncu svjedočenja je poručio čelnicima hrvatskoga naroda da se ujedine u jednu listu i da budu jedno i da zajedno i u ljubavi vode hrvatski narod.

Napominjemo, Program obilježavanja 21. Obljetnice stradanja uzdolskih žrtava se nastavlja sutra na Memorijalnom centru na uzdolu polaganjem vijenaca u 10 i 30 sati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar