Je li moguće? Sin od sestre Dragana Čovića  zaposlio se u “Elektroprivredu HZ HB”

Je li moguće? Sin od sestre Dragana Čovića zaposlio se u “Elektroprivredu HZ HB”

Prije desetak dana u Elektroprivedu HZ HB zaposlio se Branislav Stojkić sin od sestre Dragana Čovića nakon formalno provedene procedure. Je li bilo ikakvih primanja u HE Rama u isto vrijeme ili se kao i obično zaobiđe u širokom luku?

Prema informacijama koje su Inforadaru potvrđene iz više nezavisnih izvora, provedeni natječaj za zaposlenje bio je tek forma jer je radno mjesto bilo unaprijed rezervirano za Čovićevog sestrića.

Inforadar je u posjedu dokumenta o Stojkićevom zaposlenju od 21. travnja ove godine, u kojem se, uz ostalo, navodi da je on zaposlen Odlukom Uprave društva na mjesto “pod radnim brojem 1”, ali se ne navodi o kojoj je poziciji riječ.

Sin od sestre Dragana Čovića se zaposlio u “Elektroprivredu HZ HB”

Foto: Faksimil Odluke o Stojkićevom zaposlenju

Portal inforadar.ba se prije šest dana obratio i Elektroprivredi HZ HB s pitanjima o Stojkićevom novom radnom mjestu, a zanimalo ih je i na osnovu kojih kompetencija i po kojoj procedure je Čovićev nećak uposlen, ali na pitanja nikad nije odgovoreno.

Sam Stojkić hercegovačkoj javnosti je poznat kao Čovićev privilegirani nećak koji je ranije pokretao poslove uz političku podršku, pogotovo od institucija pod kontrolom HDZ-a. Tako je prije nekoliko godina pokrenuo i televiziju Prvi TV (koju je u međuvremenu prodao RTV Herceg-Bosna), a prema informacijama kolega iz Hercegovine, u više je navrata Stojkić dobijao i pomoć Vlade HNŽ-a pod vođstvom Nevenka Hercega.

Sve je počelo negdje 2007. nakon što je Davorin Primorac, sin direktora TK Mostaroženio Danijelu, stariju Čovićevu kćerku. Ubrzo je Primorac imenovan u Vijeće Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH

Vijeće ministara BiH 2011. imenovalo je Primorca za v.d. direktora ove Agencije (BHANSA), na čijem je čelu punih deset godina te mu je za to vrijeme uspjelo da skrši stotine tisuća maraka budžetskih sredstava, uglavnom na luksuz. Tako je Primorac postao nadaleko poznat kada je 2019. potrošio više od 300.000 tisuća KM na “proslavu” nakon što je BiH tek djelomično preuzela kontrolu nad vlastitim nebom. Među brojnim uzvanicima na slavlju su bili i njegovi punac i punica.

Sin od sestre Dragana Čovića se zaposlio u “Elektroprivredu HZ HB”

Foto: Detalj sa derneka povodom djelimičnog “preuzimanja” bh. neba, na koji je Čovićev zet Davorin Primorac skršio više od 300.000 KM

Godinu ranije Inforadar je izvijestio da je za skupocjena vozila za BHANSA-u izdvojio čak 300.000 KM

I drugi Čovićev zet, Mario Krezić, koji je oženio njegovu mlađu kćerku Sanju, zaposlen je upravo u Elektroprivredi HZ HB. Mariova supruga Sanja Čović-Krezić šefica je u Zavodu za zapošljavanje HNŽ u Mostaru, piše inforadar.ba.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing