• Najava: Obilježavanje 26. obljetnice uzdolskih žrtava
  • Najava: Obilježavanje 26. obljetnice uzdolskih žrtava
  • Najava: Obilježavanje 26. obljetnice uzdolskih žrtava

Najava: Obilježavanje 26. obljetnice uzdolskih žrtava

Župa Svetog Ivana Krstitelja Uzdol u subotu, 14. rujna 2019. godine obilježava 26. obljetnicu svojih žrtava.

“Kao i svake godine na blagdan Uzvišenjenja  Svetog Križa, tako i ove godine našu župu Svetog Ivana Krstitelja žalosni je dan spomena na krvivai događaj koji se dogodio prije 26 godina u jutarnjim satima nad mirnim selom Uzdolom. Ovaj nemili događaj koji se dogodio 14. rujna 1993.godine nije samo zločin nad  selom Uzdol i njegovim žiteljima nego je stradanje svega Ramskog kraja i šire. Stoga Vas pozuivamo da i ove godine budete s nam ana obilježavanju ove Godišnjice.” – stoji u objavi iz župe Uzdol.

U 10 i 30 je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Memorijalnom centru. Misu koja započinje u 11 sati predvodi i propovijeda mons. Ilija Janjić, kotorski biskup.

Da podsjetimo, na Uzdolu na blagdan Uzvišenja svetog Križa 14. rujna 1993. godine Armija BiH je počinila zločin nad 29 civila i 12 pripadnika HVO-a. Za ovaj zločin počinitelji nisu kažnjeni, a pred Sudom BiH u odjelu za ratne zločine vodi se postupak po zapovjednoj odgovornosti protiv Envera Buze, koji je zapovijedao Samostalnim prozorskim bataljonom, koji je izravno sudjelovao u akciji na Uzdol.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing