NAJAVA: Promocija knjige “Akademske veštine”

NAJAVA: Promocija knjige “Akademske veštine”

Narodna knjižnica “Rama” u suradnji s Kulturno-sportskim centrom Prozor-Rama organizira promociju knjige „Akademske veštine“, autorice prof.dr. Marijane Šećibović.

Promocija će se održati u petak, 26. veljače u 18,00 sati u Domu kulture u Prozoru.

O knjizi će govoriti prof.dr Refik Šećibović, Marija Bešker, ravnateljica Narodne knjižnice Rama i sama autorica prof.dr. Marijana Šećibović, moderator je Ana Burić, novinarka Radio Rame.

Knjiga promovira akademske vrline i govori o njima, motivira čitatelja da radi na sebi, na istraživanje i na samospoznaju, te obvezuje na osobni razvoj, jer Šećibović naglašava da su znanost, umjetnost i vještina preduvjeti za akademskog građanina.

U svojim poglavljima uči nas kako učiti i pamtiti, upoznaje s vrstama i stilovima učenja, te hrabri na prevazilaženje  problema u učenju.

Dio o akademskom pisanju počinje s baznom komunikacijom, zatim prelazi na pisanje znanstvenih djela –  od pronalaženja dokumentacije, preko organizacije i rasporeda teksta te citiranja, do osnovnih dijelova rada. Na kraju, na praktičnim primjerima pokazuje pojam i vrste djela na univerzitetima. Zatim govori o prezentaciji kao sastavnom dijelu komunikacije i učenja danas, vještinama prezentiranja , te etičkim normama kojima teži akademski svijet.

Po riječima autorice, ova knjiga nije namijenjena samo studentima, nego i nastavnicima, profesorima, roditeljima i svima onim kojima se posao i život temelji na vještini komuniciranja, a znamo da je to danas društvo u cjelini.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar