NISU DOŠLI HRVATI IZ BiH? U Hrvatskoj kukaju jer je Arena bila prazna na utakmici i traže krivca

NISU DOŠLI HRVATI IZ BiH? U Hrvatskoj kukaju jer je Arena bila prazna na utakmici i traže krivca

Medji u susjednoj Hrvatskoj pišu o slaboj posjećenosti gledatelja zagrebačkoja Areni na rukometnoj utakmici Hrvatska – Bjelorusija. Već i na samom, sinošnjem početku, komentatori su istaknuli da je arena poluprazna. 
Ovo je bio povod i za brojne polemike na društvenim mrežama, a među najbrojnijim komentarima su tvrdenja da je zagrebačka Arena bila poluprazna jer je ostala bez hrvatskih navijača iz susjedne BiH.

Cijelu utakmicu odvijao se ‘rukometni triler’, a Hrvatska je u dvoboju s Bjelorusijom pobijedila usamoj završnici pobijedila sa dva gola razlike. Mediji se pitaju što se dogodilo – zašto Arena nije bila puna i tko je za to kriv, je li zakazala organizacija ili izbirljiva zagrebačka publika.

Jutarnji list se pita jesu li stanovnici glavnog hrvatskog grada prerazmaženi pa im utakmica protiv Bjelorusije – iako je našim rukometašima bila biti ili ne biti – nije bila dovoljno zanimljiva, ili su ih Kauboji zatekli nespremnima jer nisu očekivali kako će prva utakmica naše reprezentacije biti već u četvrtak?

Jutarnji zaključuje: “Budimo iskreni, euforični kakvi jesmo, nakon prve dvije pobjede u Splitu navijači su smatrali da prvo mjesto u skupini zicer, a to bi značilo da u Zagrebu nećemo igrati prije subote. Sasvim sigurno susret u četvrtak poremetio je planove onima koji dolaze navijati iz drugih gradova jer njima treba ipak malo više za organizaciju dolaska, pogotovo kad se igra radnim danom.

Kako god, onog trenutka kad smo izgubili od Švedske, o tome su morali razmišljati i naši organizatori i napraviti sve što se može da ne ostane nijedna prazna sjedalica u dvorani. I to spada u njihov posao. I te kako”.

Večernji list piše kako je to bio “veliki minus publici”, objavljujući seriju fotografija poluprazne Arene. “Nažalost, atmosfera u Areni nije bila ni sjedna ono splitskoj iz prve tri utakmice hrvatske reprezentacije. U dvorani je ostalo prazno skoro 6.000 sjedalica”, piše Večernjak u izdanju za Hrvatsku.

Hrvatski reprezentativac Luka Stepančić nakon utakmice dao je objašnjenje zašto Arena nije bila puna. Naime, prvoplasirana momčad iz splitske skupine prvu je utakmicu trebala igrati tek iduću subotu što se znalo uoči početka prvenstva. Tako su naši navijači, vođeni mišlju da će Hrvatska u Spaladium Areni upisati tri pobjede, unaprijed kupili karte za subotu. No, rukometaši su u Splitu izgubili od Švedske pa su neočekivano igrali danas.

“Jučer uopće nismo trebali igrati, svi su očekivali da ćemo igrati u subotu pa nisu kupili karte. Tako da slabiju posjećenost propisujemo tome. Iako treba reći i da je u završnici današnje utakmice bila odlična atmosfera. Hvala publici što nas je bodrili”, rekao je Stepančić.

Ovo je bio povod i za brojne polemike na društvenim mrežama, a među najbrojnijim komentarima su tvrdenja da je zagrebačka Arena bila poluprazna jer je ostala bez hrvatskih navijača iz susjedne BiH.
Hrvatska sljedeću utakmicu igra u subotu protiv Norveške u 20.30 sati.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing