Potpisan sporazum o suradnji HKD Napredak i NS Knjižnice Zagreb i Instituta za jezik

Potpisan sporazum o suradnji HKD Napredak i NS Knjižnice Zagreb i Instituta za jezik

Predsjednik HKD Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić i dr.Tatjana Petrić, glavna ravnateljica Sveučilišne i nacionalne knjižnice u Zagrebu i dr. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje danas su u prostorijama HKD Napredak – Središnja uprava u Sarajevu  potpisali  Sporazum o suradnji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” i Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb i Instituta za jezik.

Potpisnici su izrazili zadovoljstvo činjenicom da će ovim Sporazumima koji su danas potpisani između HKD Napredak-Središnja uprava Sarajevo i Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu, dogovorena buduća suradnja na području kulture i kulturnih odnosa i to na konkretnim projektima.

– Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb u nastavku suradnje s HKD “Napredak”, koja je počela 2001. godine, pomoći će u digitalizaciji starih časopisa da bi „Napredak“ imao potpunu zbirku izdavačke djelatnosti –  izjavila je direktorica knjižnice Tatjana Petrić.

– Iduće godine ove dvije institucije planiraju obilježiti 115 godina od osnivanja HKD „Napredak“, te će u Knjižnici biti priređena retrospektivna izložba plakata i druge vizualne građe vezane uz djelovanje Društva od njegove obnove 1990. godine do danas – kazao je dr.Topić.

– Veoma nam je drago što ćemo s Napretkom ostvariti suradnju ove godine, te ćemo početkom prosinca objaviti knjigu „Besjede“ Matije Divkovića i obilježiti 400 godina od njegova izlaska. Tim povodom u Zagrebu i Sarajevu bit će održan znanstveni skup o Matiji Divkoviću i njegovom utjecaju na hrvatski jezik u BiH i u Hrvatskoj – rekao je Jozić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar