• PULA: Sičaja u drugoj profesionalnoj borbi u kavezu protiv Senegalca Thiama
  • PULA: Sičaja u drugoj profesionalnoj borbi u kavezu protiv Senegalca Thiama
  • PULA: Sičaja u drugoj profesionalnoj borbi u kavezu protiv Senegalca Thiama

PULA: Sičaja u drugoj profesionalnoj borbi u kavezu protiv Senegalca Thiama

Najbolja hrvatska MMA organizacija organizira sljedeći događaj već 3. rujna u Puli, tako da publiku za dva tjedna očekuje nova FNC priredba. Program iz dana u dan biva sve popunjeniji.

Među posljednje dodanim mečevima našao se i novi nastup Ramca Ivana Sičaje (1-0-0). Vrlo talentirani hrvatski borac perolake kategorije tražit će svoju drugu pobjedu u drugom profesionalnom nastupu. Borac iz Rame (BiH) nastupa pod hrvatskom zastavom, a profesionalni debi odradio je u šestom mjesecu ove godine.

Na FNC 6 priredbi u Karlovcu, Ivan Sičaja dominantno je pobijedio Matea Bolfana i završio ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Sičaja je mnoge oduševio tim nastupom i veliki broj fanova iz regije ga žele što prije gledati u kavezu.

FNC je udovoljio tim željama i Sičaja će se u Puli boriti protiv Senegalca Sambe Thiama (0-0, 1-1 amaterski) kojemu će to biti profesionalni debi

“Osjećam se odlično i spremno za Pulu u kojoj se nadam još jednoj pobjedi. Nisam previše upoznat s protivnikom, nema previše informacija o njegovoj karijeri na internetu, tako da se oslanjam na sebe i na svoj pristup borbi. Planiram voditi svoju igru, tako da mi i nije previše bitno u kojim segmentima je dobar u kojima loš. Ja sam spreman na sve situacije, bila to razmjena udaraca ili parter. U Puli se očekuje spektakl. Imamo odlične borbe i odličan ambijent, pravi gladijatorski. Tako da tko god dođe pogledati, neće požaliti. Vidimo se, ako ne uživo, onda putem malih ekrana nadam se, da zajedno pogledamo predstavljanje naše Rame u najboljem svjetlu. Sportski pozdrav”, poručio je Ivan za Ramski Vjesnik.

Protivnik nepoznanica

Thiam je borac koji dolazi iz Senegala, ali trenutno boravi u Italiji gdje ujedno i trenira. Radi se o momku oko kojeg je pregršt nepoznanica jer se radi o debitantu, ali vidljivo je kako se radi o borcu uistinu impresivnih fizikalija i Sičaja neće imati lak zadatak.

“Već u prvoj profesionalnoj borbi Ivan je pokazao respektabilno znanje u svim segmentima slobodne borbe, a vidjevši kako smireno i koncentrirano sluša upute iz kuta mnogi bi rekli kako se radi o borcu koji iza sebe već ima poveći broj profesionalnih nastupa. Još kroz amatersku karijeru, Ivan je odlučio u potpunosti svoj život podrediti MMA sportu pa je tako prije 2 godine napustio zemlju i rodni grad, kako bi svoju karijeru mogao nastaviti u zagrebačkom American Top Team-u!”, napisali su nešto ranije na FNC stranici.

Upitali smo Ivana kako se osjeća prije borbe i kako teku pripreme, a on za Ramski Vjesnik kaže: “Pripreme teku u najboljem redu. Nema ozljeda što je najbitnije. U odličnoj sam formi s obzirom da nisam ni odmarao poslije prve borbe, jer sam skupa s bratom Tomislavom također odradio pripreme za njegov meč koji je bio nedavno. Kao što znate, još prije godinu dana sam preselio u Zagreb i član sam American Top Team-a, tako da za svaku moju iduću borbu nastupam ispred njih. Trenutno mislim da mi je to najbolji put tako da ostajem tu kao član do daljnjeg.”

Užitak raditi u American Top Team-u

Ivan dodaje kako se u klubu osjeća odlično te se nada uspješnoj karijeri od koje se može živjeti: “Posvetio sam se sportu totalno, radim neke honorarne poslove sa strane, čisto da imam neki osiguran izvor prihoda dok se dođem na malo viši nivo ovog sporta, da se može živjeti samo od njega. Atmosfera u klubu je odlična, svi pomažemo jedni drugima u pripremama za mečeve. Treneri, kao i kolege u dvorani, su odlični i krajnje profesionalni, tako da je užitak raditi sa istima.”

Dražen Forgač i ostala ekipa iz zagrebačkog American Top Teama o Sičaju imaju samo riječi hvale i velika se očekivanja nameću Ivanu Sičaji. Osim sjajnog profesionalnog debija, Sičaju regionalni fanovi pamte i po odličnim nastupima na FNC-ovoj amaterskoj ligi.

Samba Thiam trebao bi biti borac preko kojeg će Sičaja nastaviti graditi svoj ‘‘score‘‘, ali u MMA-u nikoga ne možemo unaprijed podcijeniti. Tko god je gledao FNC Armagedon event krajem prošlog mjeseca, dobro se sjeća Portugalca Leandra Gomesa koji je također došao kao anoniman borac, a odradio je fantastičan nastup protiv favoriziranog Stefana Veselinovića, stoga i Samba Thiam može iznenaditi. (fightsite.hr)

Foto: FNC MMA/ATT CRO

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing