Stigli rezultati obdukcije tijela masovnog ubojice sa Cetinja, Vuka Borilovića

Stigli rezultati obdukcije tijela masovnog ubojice sa Cetinja, Vuka Borilovića

Od čijeg metka je stradao – policajca ili sugrađanina Nenada Nena Kaluđerovića, utvrdit će istraga koja je u tijeku. To proizlazi iz odgovora Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, iz kog su za “Vijesti” objasnili da im još nisu dostavljeni nalazi obdukcije tijela deset Borilovićevih žrtava.

Nalaz obdukcije tijela Borilovića dostavljen je tužiteljici u petak, 19. kolovoza, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

”Više državno tužilaštvo u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. augusta 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužilaštva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tijela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedena ososba zadobila povrede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcioni nalazi za druge stradale osobe još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih vještačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza veštačenja i objedinjavanja svih dokaza moći donijeti odluka u predmetu”, odgovorila je 19. kolovoza rukovoditeljica i glasnogovornica tog tužilaštva, viša državna tužiteljica Lepa Medenica.

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Cetinjanin je tužiteljki Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina.

Tokom krvave drame u kojoj je ubio i dvoje maloljetne djece

Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35).

I porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak koji je ubijen dok je pokušavao da ga urazumi.

Borilović je ubio i još dvije komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar