RADONČIĆ: Ako se netko boji afera iz svoje prošlosti, služenja mudžahedinima ili kupovine stanova za urednike FTV-a, to nije moj problem

RADONČIĆ: Ako se netko boji afera iz svoje prošlosti, služenja mudžahedinima ili kupovine stanova za urednike FTV-a, to nije moj problem

Tijekom sinošnjeg Dnevnika 2, urednica Dnevnika FTV Edina Šećerović objavila je kako je Fahrudin Radončić tobože verbalno napao novinara FTV-a, prijetio smjenama na toj televiziji i žalio se na način izvještavanja.

Međutim, po običaju FTV, koji , prema pisanju Avaza, uređuje lobi porodica Brzina i Čampara, potpuno je falsificirao činjenice. Do danas javnost u BIH još uvijek ne zna tko nadzire program ove huškačke TV kuće. Znano je samo da ona nikada u svom radu nije odgovarala javnosti u FBIH.

Fahrudin Radončić je pitao novinara FTV-a, koji je prije tri dana od njega uzeo izjavu povodom izbora predsjednika Suda BiH, zašto nije objavio kompletan prilog, piše Avaz.

Radončić je, pred dvadesetak svjedoka, rekao da je šteta što FTV nije objavila kompletnu izjavu u kojoj on kaže da je Dubravko Čampara zaposlio svog brata za ministra u Vladi FBiH, bliskog rođaka Denisa Zvizdića na čelo Vijeća ministara BiH, a suprugu Maidu za članicu Konkurencijskog vijeća.

Također, Radončić je pred svjedocima pitao novinara zašto nije objavio i snimljeni dio izjave u kojoj Radončić nudi milijun KM onome ko mu nađe da je u državnim institucijama zaposlio nekog svog bliskog ili daljnjeg rođaka, odnosno brata, sestru, snahu, dajdžiće, tetiće, snahe od snaha, kako to već 25 godina rade pojedinci iz aktualne vlasti.

Naravno, Radončić je potpuno mirnom tonu dodao da on zna da novinar tu nije kriv, već njegovi urednici.

Kako je izjavio za “Avaz”, Radončić uopće nije imao nikakav verbalni napad na novinara, niti je prijetio raznim aferama i smjenama na FTV.

– To ne liči na moj odnos sa novinarima, koji je poznat kao korektan i vrlo kolegijalan. Ja nikome, i da hoću, ne mogu prijetiti smjenama na FTV, jer su oni pod velikom zaštitom Bakira Izetbegovića. Ako se neko boji afera iz svoje prošlosti, služenja mudžahedinima ili kupovine stanova za urednike po neekonomskim cijenama, to nije moj problem – rekao je Radončić za “Avaz” i dodao:

– FTV odavno uređuje Aljoša Čampara i to je lako dokazati, a pet vladajućih familija protiv kojih će se uskoro dići narod, FTV drže kao privatnu televiziju.

Prema tome, apsolutna je laž da sam bio nezadovoljan izvještavanjem FTV-a o mom suđenju i da sam to prigovorio novinaru. Zato će isti imati priliku da svoje navode dokažu na redovnom sudu – kaže za “Avaz” Radončić.

Navodni pogledi sa sucem

Zastrašujuća je laž novinara FTV-a u večerašnjem prilogu da su sudac Debevec i Radončić navodno razmijenili poglede i osmijehe tijekom današnjeg ročišta.

– Prvo, to se uopće nije dogodilo, a drugo, novinari sjede u posebnoj prostoriji iza leđa optuženih i advokata i nikako nisu mogli vidjeti Radončićevo lice. To je, očigledno, dio propagandnog arsenala iznerviranih instruktora FTV-a – kaže Radončić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar