Umro  legendarni rukometaš Zlatko Saračević!

Umro legendarni rukometaš Zlatko Saračević!

Saračeviću je pozlilo nakon utakmice Podravke i Lokomotive. Nije se dobro osjećao nakon utakmice, a preminuo je na putu do bolnice…

Strašna tragedija pogodila je hrvatski rukomet. Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević (59) preminuo je u koprivničkoj bolnici nakon što mu je pozlilo poslije pobjede Podravke nad Lokomotivom.

Saračević se nije dobro osjećao nakon utakmice, a pozlilo mu je po izlasku iz dvorane, piše Podravski list.

U blizini je bila trenerica vratarki Podravke Barbara Stančin koja je pozvala hitnu pomoć. Dvorana se nalazi jako blizu pa je hitna pomoć stigla brzo, a legendarni hrvatski rukometaš je prebačen na Hitni bolnički odjel koprivničke bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’.

Reanimirali su ga u kolima hitne pomoć, a preminuo je nakon što su ga oživljavali 40 minuta.

Hrvatski rukomet prerano je izgubio još jednog velikana. Zlatko Saračević bio je legendarni desni vanjski, a uspjeh po kojem ćemo ga vječno pamtiti bilo je osvajanje zlatne olimpijske medalje s hrvatskom rukometnom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

S Jugoslavijom je u Seoulu 1988. osvojio broncu te svjetsko zlato u Švicarskoj 1986. S Hrvatskom ima i svjetsko srebro s Islanda 1995. te broncu iz Portugala 1994. Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem i Zamet a trenirao je Zamet, Nyiregyhazu, Čelik, Zagreb, Dubrovnik i Podravku, u kojoj je bio treću sezonu.

Saračević je preminuo u 60. godini života.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar