Ususret Danu općine Prozor-Rama

Ususret Danu općine Prozor-Rama

Općina Prozor-Rama nizom različitih kulutrnih i zabavnih događaja i ove godine obilježava Dan općine, 8. rujna – Mala Gospa.

U nedjelju, 27. kolovoza 2023. održana je večer folklora pod nazivom “Običaje svoje zaboravit’ neću” u organizaciji Folklorno društvo “Ramska tradiciju. Noćni malonogometni turnir je u punom zamahu.

Izložba slika umjetnika okupljenih u “Slikari ramskog kruga” bit će otvorena u srijedu 30. kolovoza 2023. u Domu kulture u Prozoru s početkom u 19 sati.

Promocija knjige fra Tomislava Brkovića “Franjevci iz Rame  – Leksikon članova Bosne Srebrene (1557.-2020.)” bit će u petak 1. rujna 2023. u Domu kulture u Prozoru s početkom u 19 sati.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bit će u utorak 5. rujna 2023. godine. Na sam Dan općine  Na Šćitu je polaganje vijenaca kod Ramskog križa i misno slavlje. Istog dana se igraju finalni susreti malonogometnog turnira od 18 i 30 na igralištu Osnovne škole Marka Marulića u Prozoru.

“Dani šljive Prozor-Rama 2023” su 18. i 19. rujna 2023. godine, dok je Dan šaha 23. rujna 2023.

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama načelnik dr. Jozo Ivančević će u svom izvještaju obrazložiti što se uradilo kroz proteklu godinu.

Načelnik Ivančević je u pripremama za ovu sjednicu za Ramski vjesnik kazao: “U Eko parku završili smo sortirnicu i kompostanu. Ostao je kolektor otpadnih voda koji će se nastaviti graditi u ovoj godini, a iduće godine ćemo završiti. Dječiji vrtić je u završnoj fazi. Upravo je u tijeku natječaj za opremanje nove zgrade vrtića. Neće biti više potrebe da roditelji čekaju na stepenicama kako bi upisali dijete u vrtić. Očekuje se mogućnost korištenja za 120 korisnika.”

Kao najvažniji projekt načelnik Ivančević je istaknuo gradnju tvornice “GS-Rama”

“Nakon četrdeset godina gradi se tvornica u našoj Općini, GS Rama koja će izvoziti na njemačko tržište. U tvornicu se ulaže njemački kapital. Takva jedna tvornica radi u Docu kod Travnika i takva ista proizvodnja će biti ovdje u Rami. Glavni investitor je GS-Holding iz Regensburga na čelu s gospođom Snježanom Köpruner. Mi joj zahvaljujemo da je odabrala našu općinu i da se tako jedan vrijedan objekt gradi ovdje. Nadamo se da će se mladi ljudi vraćati jer će imati posao kod kuće. Kako dinamika teče nadamo se da će do kraja godine započeti s radom barem jedan dio i ti onaj dio radnika koji već idu na obuku i rad u Travnik. Bit će to dobar brend za Ramu. Bojim se da će biti nedostatka kadra, ali mi ćemo se potruditi da se i to osigura”, kazao je Ivančević za Ramski Vjesnik.

Uz ove navedene projekte općina je radila na infrastrukturnim projektima te se i dalje radi u tom pravcu.

Naravno, tu je i financiranje javnih ustanova, poduzeća, potpora obiteljima, za djecu, učenike, stipendije za studente, kulturu, Dom zdravlja “Rama” te financiranje sportskih klubova.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar