Vi ne, ali članovi biračkih odbora i političkih stranaka mogu se kretati od 23 do 5 sati

Vi ne, ali članovi biračkih odbora i političkih stranaka mogu se kretati od 23 do 5 sati

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva uputio je instrukciju upravama policija i ministarstvima unutarnjih poslova kantona u vezi s naredbom kojom se ograničava kretanje stanovništva na području Federacije BiH od 23 do 5 sati, koja počinje večeras.

 

U instrukciji se navodi da od ovog ograničenja izuzimaju svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije virusa korona na području FBiH, zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taksi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

 

“Zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije na području FBiH, oni kojima se proces rada odvija u smjenama, moraju imati odobrenje poslodavca za kretanje u periodu od 23 do 5 sati narednog dana ili službenu legitimaciju da pripadaju službama koje su neposredno uključene u mjere i aktivnosti na sprječavanju epidemije”, navode iz Kriznog stožera.

 

Od ovog ograničenja izuzimaju se i članovi biračkih odbora i svi oni koji sudjeluju u organizaciji i provođenju lokalnih izbora u BiH, a koji za kretanje tijekom policijskog sata trebaju imati potvrdu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

 

Članovi političkih stranaka koji neposredno sudjeluju u lokalnim izborima, također, trebaju imati potvrdu političke stranke za eventualno kretanje u vremenu od 23 do 5 sati.

 

Iznimke ipak postoje

 

Za putnike u međugradskom i međunarodnom prijevozu, potrebno je nadležnim policijskim službenicima prilikom kontrole, pokazati voznu kartu ili ako ulaze u zemlju iz inozemstva na graničnom prijelazu pokazati putovnicu iz koje je vidljivo da je putnik ušao u BiH u satu kada je ograničeno kretanje, te im se treba omogućiti nesmetan prolaz do mjesta odredišta.

ju

“U slučaju da po putnike u međunarodnom prijevozu dolazi pratnja iz drugog grada i slično, potrebno je istu najaviti nadležnoj upravi policije, kako bi se omogućio nesmetan prolaz”, navodi se u instrukciji.

 

Iz Kriznog stožera pojašnjavaju da putnici koji prije 5 sati putuju iz mjesta prebivališta odnosno boravišta, prema međunarodnim aerodromima, radi obavljanja leta u ranim jutarnjim satima, potrebno je da prilikom kontrole pokažu avionsku kartu.

 

“Mjera ograničenja kretanja ne odnosi se na vozila diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija”, dodaju iz Kriznog stožera, prenosi Srna.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar