Vlada prihvatila zahtjeve umirovljenika

Vlada prihvatila zahtjeve umirovljenika

Vlada Federacije BiH prihvatila je sve zahtjeve umirovljenika, kazao je nakon pregovora predsjednik Saveza udruženja umirovljenika Zeničko-dobojske županije Mustafa Trakić, koji je bio dio tima umirovljenika za pregovore s predstavnicima Vlade FBiH.

– Vlada je izašla u susret umirovljenicima, sve naše zahtjeve su usvojili i dali jamstvo da idu s tim na parlament – rekao je Trakić.

Poručio je da će čekati do 1. siječnja da bude usvojen novi zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju, što im je prvi zahtjev, a ukoliko to ne bude ispoštovano izaći će na još masovnije prosvjede.

– Pristali smo i na opći bod 14, jer smo izračunali da nas manje bod košta, nego postojeći zakon koji sve više devastira mirovinski fond – naglasio je Trakić.

Umirovljenici su pregovarali s Federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom.

Kako piše Klix.ba, od početka sljedeće godine godine mogu očekivati veće mirovine za deset posto, a nakon toga i još jedno povećanje od pet posto.

Podsjećamo, danas su umirovljenici iz svih županija u FBiH mirnim prosvjedima od vlasti zahtijevali da nakon 20 godina konačno riješe njihove egzistencijalne probleme.

(Izvor: FENA/Klix.ba)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar