• Županija daje  svima samo Rami NE
  • Županija daje  svima samo Rami NE
  • Županija daje  svima samo Rami NE
  • Županija daje  svima samo Rami NE
  • Županija daje  svima samo Rami NE

Županija daje svima samo Rami NE

Županija je  u energetsku učinkovitost, obnovu škola i javnih ustanova uložila više od 6 milijuna KM, a za škole i druge ustanove na području općine Prozor-Rama ni marke.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg  obratio se građankama i građanima Hercegovačko-neretvanske županije proglasom koji je objavljen 9. ožujka 2017. godine kao dodatak Večernjem listu. Tema tog proglasa je energetska učinkovitost, a naslov je „Ulaganje u održivu budućnost“. Dobro je da županija ulaže u energetsku učinkovitost. No, dobro bi bilo da se sjetila barem jedne škole ili javne ustanove s područje općine Prozor-Rama.

U 2016. godini Vlada je započela taj Projekt energetske učinkovitosti i završila je prvu fazu. U njoj su obuhvaćene škole i javne ustanove: IV. osnovna škola u Mostaru, OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku, OŠ Crnići u Stocu, Srednja građevinska škola  Jurja Dalmatinca u Mostaru, Srednja škola u Čapljini, JU Srednja škola Konjic i Dom zdravlja Jablanica. Uloženo je više od 5 milijuna KM kreditnih sredstava te je Vlada izdvojila dodatnih milijun maraka kako bi se obnovile OŠ Gnojnice, OŠ Crnići, Srednja škola Neum, OŠ A.B. Šimića, S. S. Kranjčevića u Mostaru te OŠ Ravno. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora za energetsku učinkovitost u školama SS Kranjčevića u Mostaru i Kardinala Stepinca u Neumu, te Srednje škole Jablanica.

Vlada je uložila ili priprema ugovore za ulaganje u svakoj općini izuzev općine Prozor-Rama. Zašto? Suvišno je govoriti.

Unatoč svemu općina Prozor-Rama je samo kroz 2016. godinu u obnovu i dogradnju školskih objekata na području općine uložila 1.186.238,38 KM.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar