SIPA: Pretresi u Konjicu

SIPA: Pretresi u Konjicu

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ”Zlouporaba položaja ili ovlaštenja”.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA u četvrtak 19. svibnja 2022. su u sklopu operativne akcije ”AS”, na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ”Zlouporaba položaja ili ovlaštenja” propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo ”ovlaštene informacije” propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz SIPA-e.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar