STARAČKI DOM: Tko je zakočio izvanrednu priliku?

STARAČKI DOM: Tko je zakočio izvanrednu priliku?

Odavno je postalo suvišno govoriti kakva je prilika propuštena zbog “kočenja” otvaranja Doma za stare i nemoćne “Rama” na Šćitu. Nije to bila samo prilika da ugodan smještaj ramskih umirovljenika nego i onih iz okruženja.

Tu su i radna mjesta te neizravne koristi za mnoge u općini Prozor-Rama

Tema je zasigurno većini dozlogrdila i svi su nekako postali pesimisti oko konačnog završetka ove, nazovimo je kolokvijalno sapunice zvane “Starački dom”. Problematika jasna i pticama na gradi te se zna tko je sve to zakočio i opstruirao.

SUD PRESUDIO: Lažirana sjednica Kapitula Humanitarne organizacije “Kuća mira”

Zastupnici HDZ-a BiH nisu podržali da Dom za stare i nemoćne “Rama” uđe u Federalni proračun

Da je propuštena izvanredna prilika pokazuje i članak pod nazivom “Ima li zemlje za penziće?” koji je objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 2. svibnja 2023. godine. U toj novinskoj objavi autorica analizira gdje je najpogodnije živjeti umirovljenicima. Zanimljivost je da autorica u objavi navodi:

“Rama u BIH, jedno od najljepših mjesta u Europi, zar to ne bi bio raj za hrvatske umirovljenike.”

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/umirovljenici-iz-eu-a-hrle-u-hrvatsku-toplo-je-i-jeftino-a-gdje-bi-mogli-nasi-s-prosjecnim-primanjima-od-500-eura-1285986

Fotografije čitatelja pristigle na adresu Ramskog Vjesnika

Ovo je pametnom dosta, ali i upozorenje “kočničarima” što čine i da je davno bilo krajnje vrijeme da se izvrši deblokada, prihvati odgovornost te Dom stavi u funkciju. Sudeći po nekim sudskim presudama ipak će sve to još potrajati, a ramski umirovljenici će smještaj tražiti u drugim sredinama, na čekanju će biti najmanje dvadeset radnih mjesta, mogućnost smještaja umirovljenika čak iz Republike Hrvatske, a time i zarade ove ustanove. Ispit savjesti je davno trebao biti završen.

PRESUDA OKO DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE RAMA, KAKVA GOD BILA, NIŠTA NE MIJENJA

TREBA LI NAM UOPĆE DOM ZA STARE I NEMOĆNE OSOBE

HOĆE LI PRESUDA POKRENUTI DOVRŠETAK DOMA NA ŠĆITU?

Problemi oko Doma za stare i nemoćne osobe na Šćitu se gomilaju, a ne rješavaju: Stigla i prva sudska rješenja zbog neplaćenih dugovanja

Drugi mediji o problemima staračkog doma i tematskoj sjednici OV: Nikad se Dom otvoriti neće dok je gvardijan Jozić

Na tematskoj sjednici o Domu ukazano na malverzacije predsjednika Kuće mira

Tko stopira otvaranje Doma za starije i nemoćne na Šćitu?

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing