• FOTO: Marko Bošnjak u duetu s Terezom Kesovijom na Božićnom koncertu u Vitezu
  • FOTO: Marko Bošnjak u duetu s Terezom Kesovijom na Božićnom koncertu u Vitezu
  • FOTO: Marko Bošnjak u duetu s Terezom Kesovijom na Božićnom koncertu u Vitezu
  • FOTO: Marko Bošnjak u duetu s Terezom Kesovijom na Božićnom koncertu u Vitezu
  • FOTO: Marko Bošnjak u duetu s Terezom Kesovijom na Božićnom koncertu u Vitezu

FOTO: Marko Bošnjak u duetu s Terezom Kesovijom na Božićnom koncertu u Vitezu

Osmi put zaredom Udruga poslodavaca Vitez svojim sugrađanima, ali i građanima susjednih općina, darovala je Božićni koncert. Svaki put do sada gosti Vitežana bili su vrhunske estradne zvijezde, ansambli, klape, zborovi… iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, kao što su, recimo, gudački kvartet „Muzica Viva“ iz Sarajeva, Omladinski zbor iz Zenice, Tamburaški orkestar HRT-a, Đani Stipanićev, sopranistica Katarina Kikić, Ivan Mikulić, orkestar BellArte iz Sarajeva, klapa Cambi, Toni Damjanović, orkestar Big Band iz Požege, Danijela Pintarić, Goran Karan…prenosi vitez.info.

Ove godine, na veliko zadovoljstvo Vitežana i njihovih gostiju u nedjelju navečer na Božićnom koncertu nastupili su dvanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Rame, široj javnosti postao je poznat nakon sudjelovanja i pobjede u drugoj sezoni TV spektakla „Pinkove zvjezdice“, dječak anđeoskog glasa, i hrvatska glazbena diva, neponovljiva Tereza Kesovija. I treba li uopće reći da su, oboje, okupljene u prepunoj prestižnoj Kongresnoj dvorani u Franšiznom centru, oduševili.

tereza2

Koncert je otvorio, uz veliki pljesak i podršku brojnog gledateljstva, dvanaestogodišnjak, „slavuj iz Rame“, simpatični i stalno nasmijani, Marko Bošnjak „Dajem prednost Marku neka on otvori ovaj prelijepi događaj i ugođaj“, kazala je Tereza, a mladi Ramac je to učinio vrhunski, profesionalno, suvereno je vladao scenom, a uz to simpatičan, razdragan…, za što je zaslužio burni i dugotrajni pljesak, ovacije. A priznao je, imao je tremu!

Svoj nastup Tereza je otvorila pjesmom „Prijatelji stari gdje ste“. A Tereza ovdje u Vitezu, u Lašvanskoj dolini iskrenih prijatelja ima na desetine, a stekla ih je svojim dolascima na ova područja i u onim teškim ratnim i poratnim danima, pa i bez ikakvih honorara i naknada. A to se cijeni, ne zaboravlja. Nastavila je Tereza koncert za ovdašnje Hrvate kultnom pjesmom, himnom, rekli bismo – Srebrena Bosna. A ta pjesma među Hrvatima srednje Bosne budi velike emocije, često izaziva suze… Tako je bilo i ovaj put, a dodatno emotivni naboj davao je i specifičan, emotivan način izvedbe, što može samo neponovljiva Tereza.

Nastavak koncerta bio je i vrhunski glazbeno-kulturni ugođaj. Tereza je sišla s podija, ulazila među gledatelje koji su je burnim pljeskom, pjevajući s njom podržavali, odobravali, uživali… Na kraju, uz veliko odobravanje i oduševljenje prisutnih, Marko i Tereza su pjevali u duetu, a koncert su završili, uz pjevačku podršku svih prisutnih, prekrasnom božićnom pjesmom „Tiha noć“.

Ovaj put, u prekrasnom predbožićnom ugođaju skupa s Vitežanima uživali su i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara i hrvatski veleposlanik u BiH, Ivan Del Vechio, a nakon koncerta druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak i zvuke mladih viteških tamburaša.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar